SEO

De 7 beste SEO tips voor 2020

  • By Pascal Dewulf
  • On October 25, 2019

Op zoek naar top SEO tips die ook in 2020 hun doelmatigheid blijven bewijzen ? Look no further.

Bedenk een pakkende titel en metabeschrijving

Je kan SEO zo technisch maken als je wil. Aan het eind draait het toch om het feit of je content creëert die je doelgroep(en) weet aan te spreken. Denk daarom goed na hoe de titel van je post/video/… eruit zal zijn maar ook je metabeschrijving. Dat is een korte maar krachtige omschrijving van je post/video/… De titel en de metabeschrijving zijn immers de dingen die mensen zullen zien in de Google resultaten. Een (WordPress) plugin die je kan helpen met die titel en metabeschrijving is Yoast SEO.

Bij elke post die je publiceert horen focus sleutelwoorden. Dat zijn woorden die de rode draad doorheen je verhaal vormen. In functie van de sleutelwoorden die je kiest zullen zoekmachines als Google je resultaten/advertenties al dan niet sneller gaan tonen. Kies geen te algemene sleutelwoorden maar ook geen te specifieke. Gebruik een tool als Google Keyword Planner (zo krijg je de SEO tips die je nodig hebt) om uit te zoeken welke zoekwoorden het meeste waar voor hun geld bieden. Ook met de Google typeahead functie kan je aan sleutelwoord(en) planning doen.

Kies focus sleutelwoorden waarrond je je post/advertentie opbouwt

Gebruik (sub)titels en paragafen

Zoekmachines als Google zijn dol op structuur. Zo kan de crawl software (Google software die de websites automatisch afspeurt naar inhoud en updates) die Google gebruikt makkelijker ankerpunten vinden doorheen de inhoud van je site. Structureer een post/publicatie dan ook als een tekst met paragrafen en subtitels. Duid zowel subtitels als teksten aan via hun passende html codes. Met een cms als WordPress kan je dat met enkele drukken op de knop. Een netjes opgebouwde en gestructureerde site zal ook hoger ranken in de zoekresultaten.

Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *